Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Свистунов Дмитро Олександрович

Дата: 27.06.2024 09:49
Кількість переглядів: 56

Свистунов Дмитро Олександрович

(04.03.1984 - 14.02.2024)

                                                                Фото без опису

     Дмитро Олександрович Свистунов народився 04 березня 1984 у Магадані. У тому ж році родина переїхала до Кропивницького. Навчався Дмитро у загальноосвітній школі №18 (нині – ліцей «Науковий»). Вищу освіту здобув в Кіровоградському інституті комерції. Працював у Державній податковій інспекції міста Кропивницького, ТОВ «Епіцентр К», будівельній компанії.

     У січні 2023 року Дмитро Свистунов приєднався до лав Збройних Сил України. Проходив навчання в Британії, в Національній академії Сухопутних військ та здобув професійну кваліфікацію – офіцер тактичного рівня.

     Із березня 2023 року Дмитро Свистунов служив на посаді командира бойової машини, командира відділення бригади морської піхоти.

     У січні 2024 року призначений командиром механізованого взводу. Брав участь в бойових діях на Донецькому та Харківському напрямках.

      Молодший лейтенант Дмитро Свистунов загинув 14 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання із відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації, поблизу населеного пункту Орлянка Куп`янського району Харківської області.

  Похований в м.Кропивницький, на Алеї Слави  Далекосхідного кладовища.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень