A A A K K K
для людей із порушенням зору
Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Державна служба зайнятості: 81 тис. українців працевлаштовано

Дата: 15.04.2024 10:13
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

 

Державна служба зайнятості: 81 тис. українців працевлаштовано

 

Упродовж першого кварталу цього року послугами служби зайнятості скористалися понад 248 тисяч українців та українок. Забезпечено зайнятість 81 тисячі громадян.

Зокрема, працевлаштовано 3 тисячі внутрішньо переміщених осіб з наданням компенсації роботодавцям витрат на оплату їх праці. За працевлаштування 206 людей з інвалідністю роботодавцям було надано компенсацію на облаштування їх робочого місця.

Професійне навчання проходили 12 тисяч безробітних, зокрема у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості  – 7 тисяч слухачів.

Після закінчення навчання слухачам  видається документ державного зразка про присвоєння відповідної кваліфікації. 

Ваучер на навчання для підвищення своєї конкурентоздатності на ринку праці отримали 6 тисяч громадян. Наразі перелік професій та спеціальностей, за якими може бути виданий ваучер, становить 124 позиції. Найбільшу ваучерів з початку цього року було видано за такими професіями та спеціальностями, як: медсестринство, психологія, дошкільна освіта, кухар, екстренний медичний технік, кондитер, водій, тракторист, кравець. Подати заявку на отримання ваучера можна онлайн на сайті служби зайнятості.

Центрами зайнятості було надано 27 тис. направлень для участі безробітних в суспільно корисних роботах, які отримали назву «Армія відновлення».

Більше інформації, як завжди - на нашому порталі  https://is.gd/rkLt31

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень