A A A K K K
для людей із порушенням зору
Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи передбачені компенсації для роботодавців за облаштування робочих місць при працевлаштуванні осіб з інвалідністю?

Дата: 12.04.2024 10:30
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

 

Чи передбачені компенсації для роботодавців за облаштування робочих місць при працевлаштуванні осіб з інвалідністю?

Так, передбачені.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року 893 затверджено Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Для врегулювання правових питань, відповідно до статті 24 Закону України “Про зайнятість населення”, цією постановою також установлено, що до переліку (видів) соціальних послуг у сфері зайнятості належить надання роботодавцям зазначеної компенсації. 

Слід зазначити, що дія вказаного Порядку поширюється на роботодавців, які починаючи з 29 серпня 2023 року працевлаштували особу з інвалідністю І або ІІ групи, яка є застрахованою особою (на випадки працевлаштування осіб з інвалідністю ІІІ групи компенсація не поширюється).

Примітка. Застрахованою особою є фізична особа, яка відповідно до законодавства підлягає загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню і сплачує (сплачувала) та/або за яку сплачується чи сплачувався у встановленому порядку єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Постанова Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893 доступна на урядовій вебсторінці http://surl.li/kpkgh

Усе про компенсацію за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю тут https://is.gd/F7ee8g 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень