A A A K K K
для людей із порушенням зору
Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Роковини загибелі Героя-Захисника Вакалова Сергія Миколайовича

Дата: 21.03.2024 09:28
Кількість переглядів: 132

Фото без опису    21 березня 2024 року  минають другі  роковини, відколи війна забрала життя Героя, нашого земляка із с. Аджамка, Вакалова Сергія Миколайовича, який захищаючи цілісність,суверенітет і незалежність України  загинув біля смт. Березнегувате Миколаївської області,  отримавши поранення не сумісне з життям.

    З глибокою шаною та скорботою в серці згадаймо в цей день нашого Захисника, посмертно нагородженого Орденом "За мужність" ІІІ ступеня за особисту відвагу, виявлену у захисті Державного суверенітету та територіальної цілісності України, за самовіддане виконання військового обов’язку.

  Висловлюємо щирі слова співчуття та підтримки рідним та близьким загиблого Героя.

   Вічна шана і пам’ять мужньому сину України, який віддав своє життя за її свободу та незалежність. Герої не вмирають.

Фото без описуБіографічна довідка

Вакалов Сергій Миколайович народився 09.05.1979 року в с. Аджамка, де пройшло його дитинство і юність. Навчався у Аджамській школі, яку закінчив в 1996 році. Близькі і друзі згадують його як доброго, надійного товариша та яскраву особистість. Сергій мав багато друзів, які до нього часто зверталися за порадою та підтримкою.

В 1997 році був призваний на строкову службу до Збройних Сил України, яку проходив в місті Одеса. З 1999 року зарахований на військову службу за контрактом. У 2001 році Сергій як воїн - миротворець побував у Лівані.

Сергій Миколайович був зразковим військовим, який з гідністю і неймовірною гордістю служив народові України, захищаючи її кордони 20 років. За що був нагороджений не одноразово відзнаками та медалями, а саме: медаллю "20 років сумлінної праці", відзнакою Кіровоградської області "За мужність і відвагу", нагрудним знаком "За оборону Донецького аеропорту", МО України медаллю "За сумлінну службу" III ступеня. 

21.03.2022 року, біля смт. Березнегувате Миколаївської області, захищаючи цілісність,сувернітет і незалежність України, старший сержант Збройних Сил України Вакалов Сергій Миколайович загинув, отримавши поранення не сумісне з життям. Указом президента України "За особисту мужність  і героїзм, виявлені у захисті державного сувернітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу" нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень