Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Підтримка підприємництва: які зміни відбулись у законодавстві?

Дата: 14.11.2023 10:42
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

 

Підтримка підприємництва: які зміни відбулись у законодавстві?

 

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року738 “Деякі питання надання грантів бізнесу затверджено низку порядків, що стосуються підтримки підприємництва.

Серед них:

- Порядок надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу;

- Порядок надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей.

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2023 року 1157, що набрала чинності 11 листопада 2023 року, внесено зміни до вказаних двох порядків. Ці зміни стосуються упорядкування процедурних питань надання мікрогрантів та грантів. Також визначено, що мікрогрантом/грантом можуть бути покриті витрати для оплати орендної плати не тільки за користування нежитловим приміщенням, а й земельною ділянкою (як і раніше, такі витрати повинні становити не більше 25% розміру мікрогранту/гранту).

Довідково. Про інші суттєві зміни щодо питань підтримки підприємництва можна дізнатися найближчим часом на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook. Уже зараз ознайомитись із постановою Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2023 року № 1157 можна на урядовому вебпорталі за  посиланням http://surl.li/ncoro.

Є питання щодо запровадження підприємницької діяльності та отримання мікрогрантів за урядовим проєктом «єРобота»? Звертайтеся до відділу сприяння зайнятості обласного центру зайнятості за телефоном +38 (093) 478 70 81. Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень