Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Навічно в пам’яті народній

Дата: 27.10.2023 11:47
Кількість переглядів: 542

Фото без опису

      Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від німецько – фашистських загарбників. Це свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року         № 836/2009 «з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу  в  Другій світовій війні». В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від  дій фашистських окупантів.

      Сьогодні, 27 жовтня, напередодні цієї важливої дати, представники великої Аджамської  громади: працівники Аджамської сільської ради на чолі з головою Зайченко Т.А. , учителі Аджамського ліцею, волонтери, члени молодіжної  та ветеранської організацій ,голова обласної організації ветеранів Перевозник А.В. та його заступник Дмитренко А.С.- взяли участь в урочистій ході до могили воїнів- визволителів, пам’ятника  підпільникам с.Аджамка, закатованих гестапівцями, та обеліска із прізвищами односельців- воїнів, які загинули у ті буремні роки. Учасники  поклали  квіти і хвилиною мовчання вшанували полеглих .

      На центральному сільському кладовищі присутні вшанували пам’ять  Героя тієї жорстокої війни Маринського І.А.  Відбулося відкриття пам’ятника  Маринському І.А., встановленого  за ініціативи голови громади, членів ветеранської ради та членів виконкому  сільської ради. Про життя й подвиг Героя розповіла президент Аджамського ліцею та член молодіжної ради Віка Фоменко. Анатолій Володимирович Перевозник  подякував присутнім за увагу до подвигу народу та наголосив на єдності поколінь у такий складний для всієї України час .

     І мимоволі  згадалися слова відомого українського поета М.Бажана: «Нехай посміє хтось загрожувати країні,де є такі батьки, де є такі сини».

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень