Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи обов’язково учаснику бойових дій для отримання нової професії мати статус зареєстрованого безробітного?

Дата: 27.09.2023 14:26
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

 

Чи обовязково учаснику бойових дій для отримання нової професії мати статус зареєстрованого безробітного?

 

Ні, необов’язково.

Нагадаємо, що 19 вересня 2023 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2023 року № 984, якою затверджено Порядок реалізації експериментального проєкту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості (далі Порядок). Метою відповідного експериментального проєкту є підтримання конкурентоспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни шляхом професійного навчання.

Відповідно до пункту 2 Порядку, його дія поширюється на учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, визначених пунктами 2, 11, 13 – 15, 1925 частини першої статті 6 та пунктами 1, 7, 10 – 16 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Ці особи мають належати до категорії застрахованих осіб (фізична особа, яка відповідно до законодавства підлягає загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню і сплачує (сплачувала) та/або за яку сплачується чи сплачувався у встановленому законом порядку єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування).

У Порядку не йде мова про те, що претендент на здобуття освіти обовязково повинен мати статус зареєстрованого безробітного.

Довідково. Інформація загального характеру про постанову № 984 була розміщена на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook 25 вересня 2023 року (посилання тут http://surl.li/lnnaj ). 

Зазначений і подальші матеріали мають на меті більш докладно розкрити інформацію про реалізацію експериментального проєкту.

Корисна інформація про організацію професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, а також інша інформація щодо реалізації Порядку за посиланням http://surl.li/lnnbl.

Ви шукаєте роботу чи маєте намір змінити свій професійний шлях та плануєте це зробити разом із Державною службою зайнятості? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або за номером телефону (044) 244 94 92.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень