Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи потрібен дозвіл Державної служби зайнятості для застосування праці е-резидента?

Дата: 26.09.2023 14:19
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

 

Чи потрібен дозвіл Державної служби зайнятості для застосування праці е-резидента? 

 

Так, потрібен.

Насамперед зазначимо, що постановою Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2023 р. № 970 “Деякі питання діяльності електронних резидентів (е-резидентів) та ведення інформаційної системи “Е-резидент” врегульовані питання набуття іноземцем статусу електронного резидента. Відповідно до Податкового кодексу України електронний резидентом є іноземець, який досяг 18-річного віку, не є податковим резидентом України, отримав відповідні кваліфіковані електронні довірчі послуги та інформація про якого внесена до інформаційної системи “Е-резидент”.

Цією ж урядовою постановою визначено, що набуття іноземцем статусу е-резидента не надає жодних переваг щодо перебування на території України, реалізації права на тимчасове або постійне проживання в Україні, порівняно з іншими іноземцями відповідно до законодавства.

Тож, у разі необхідності застосування роботодавцем праці іноземця, який набув статус е-резидента, потрібно оформлювати дозвіл у обласному центрі зайнятості як це передбачено статтею 42 Закону України “Про зайнятість населення”.

Примітка. Ознайомитись з текстом вищевказаної постанови № 970 можна на урядовій вебсторінці https://is.gd/ygzhEp  

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень