A A A K K K
для людей із порушенням зору
Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Відбулася робоча зустріч з представниками ГО "Чистий аркуш"

Дата: 18.08.2023 13:13
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

17.08.2023 відбулася робоча зустріч із Світланою Приймак, фахівчинею по роботі з суб’єктами Національного механізму взаємодії (НМВ), які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми ГО «Чистий аркуш». Метою заходу було надання методичних рекомендацій щодо дотримання законодавства України у сфері протидії торгівлі людьми, сприяння посиленню координації діяльності структур, які здійснюють заходи з даного напрямку в громаді, надання рекомендацій щодо ефективної та якісної допомоги постраждалим від торгівлі людьми, консультування з розробки та проведенні інформаційних заходів з попередження торгівлі людьми для мешканців громади, надання тематичної друкованої продукції.

Громадська організація «Чистий аркуш» разом з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) реалізує на теренах Кіровоградської області проєкт «Допоможемо! Підтримаємо! Переможемо!» за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії та Програми протидії торгівлі людьми Агентства США з міжнародного розвитку. Проєкт серед інших цілей має на меті підвищення інформаційної обізнаності мешканців громад щодо убезпечення себе та своїх рідних від потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та правил безпечного працевлаштування. Головна мета проєкту – виявлення і надання комплексної допомоги людям, які постраждали від війни, торгівлі людьми, експлуатації чи насильства.

Зокрема пані Світлана повідомила про програми підтримки, які діють в рамках проєкту для людей, які постраждали від війни і переміщені до Кіровоградської області, торгівлі людьми, експлуатації чи насильства.

Бенефіціари проєкту  можуть розраховувати на такі види допомоги:

- соціальний супровід;

- консультування психолога;

- консультування юриста та відновлення документів;

- задоволення базових потреб (одяг, посуд, постільна білизна, продукти харчування, засоби гігієни, ліки, медичні обстеження, допомога з житлом тощо);

- підтримка у відкритті власної справи (гранти на навчання, курси перекваліфікації, забезпечення професійним обладнанням).

Для того, щоб податися в програму підтримки необхідно попередньо заповнити онлайн-анкету за посиланням: https://bit.ly/3EkipBU Після розгляду анкети та відповідності критеріям уразливості для включення до програми особі зателефонує соціальний працівник проєкту з метою уточнення даних.

Також пані Світлана надала інформацію про корисні веб-розробки Міжнародної організації з міграції (МОМ), зокрема:

  1. Курс для держслужбовців, в якому зібрано кращий теоретичний матеріал з протидії торгівлі людьми і приклади життєвих кейсів осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Доступ за посиланням: https://ctcourse.org.ua/

  1. Онлайн-квест з безпечного працевлаштування.

Доступ за посиланням:  https://quest.stoptrafficking.org/start

Робоча зустріч була актуальною та продуктивною, зважаючи на очікуване підвищення випадків торгівлі людьми через значне підвищення уразливості населення країни внаслідок війни.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень