A A A K K K
для людей із порушенням зору
Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Які зміни відбулись у законодавстві з питань підтримки підприємництва?

Дата: 30.05.2023 15:19
Кількість переглядів: 33

 

Які зміни відбулись у законодавстві з питань підтримки підприємництва?

 

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 “Деякі питання надання грантів бізнесу” затверджено 3 порядки, що орієнтовані на розвиток бізнесу, зокрема:

- Порядок надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу;

- Порядок надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства;

- Порядок надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства.

Зазначимо, що уряд постійно вживає заходи щодо удосконалення процесів надання грантів. Так, менше ніж за рік існування правових порядків до них вже було внесено декілька змін. Інформація про них розміщувалась на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook, слідкуйте за нашим контентом.

Наразі буде йти мова про чергові зміни. Тож постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2023 року № 520 (набрала чинності 26 травня 2023 року) затверджено зміни до Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства та Порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства.

Ці зміни, серед іншого, підвищують рівень відповідальності роботодавця щодо його зобов’язання створювати нові робочі місця. Так, в обох порядках визначено, що не розглядаються заяви про надання грантів, які не містять відомості щодо зобов’язання створити певну кількість нових робочих місць (відповідно до вимог кожного порядку).

Довідково. Вирішити питання укомплектування нових робочих місць роботодавці можуть за сприяння Державної служби зайнятості. Детальніше про це тут http://surl.li/hksap

Постанова № 520 на урядовому вебпорталі за посиланням http://surl.li/hhmjj , інша інформація про постанову № 520 тут http://surl.li/hitiz

 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень