A A A K K K
для людей із порушенням зору
Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи може кухар підвищити кваліфікацію з використанням ваучера?

Дата: 18.05.2023 12:30
Кількість переглядів: 57

 

Чи може кухар підвищити кваліфікацію з використанням  ваучера? 

 

Так, може.

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03 лютого 2021 року 210 затверджено професійний стандарт Кухар. Ним передбачені професійні кваліфікації кухаря 3-го, 4-го, 5-го та 6-го розрядів. 

Стандартом передбачено, що однією з умов допуску до роботи за професією є наявність документа, що підтверджує повну або часткову кваліфікацію за професією Кухар. Таким документом може бути диплом кваліфікованого працівника за цією професією. Професійне навчання може проводитися в професійних навчальних закладах або в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Отримати 4-й, 5-й або 6-й розряди можуть послідовно кухарі 3-го розряду шляхом підвищення кваліфікації та за наявності певного досвіду роботи.

Стандартом також передбачено, що кухарі мають підвищувати кваліфікацію не рідше, ніж один раз на 5 років.

Підвищення кваліфікації може проводитися за рахунок коштів самого кухаря або його роботодавця.

Слід зазначити, що. якщо кухар належить до однієї з категорій громадян, які мають право на отримання ваучера, то його підвищення кваліфікації у закладі освіти може бути сплачено Державною службою зайнятості. 

До Переліку професій, спеціальностей, для навчання, за якими може бути виданий ваучер, належить, серед іншого, професія кухаря.

Примітка. Одним із закладів освіти Кіровоградської області, які мають право проводити навчання за ваучером за професією Кухар, є Піщанобрідський професійний аграрний ліцей Кіровоградської обласної ради https://is.gd/cQ45TC 

Довідково. Цей матеріал є черговим в серії матеріалів про ваучери. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі   Facebook 15 травня 2023 року. Цікаво? Перейдіть за посиланням https://is.gd/GIgE01 

Все про ваучер на вебсторінці Державного центру зайнятості за посилання https://is.gd/6czbRh

Є інші питання?

Контакти тут https://is.gd/20aDFB 

Пишіть у телеграм https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень