A A A K K K
для людей із порушенням зору
Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Аджамська громада здала донорську кров для потреб ЗСУ

Дата: 23.02.2023 14:58
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

У той час, коли ЗСУ активно тиснуть ворога на всіх фронтах,  зросла потреба у донорській крові, яка допомагає рятувати життя важко поранених захисників та мирних громадян, які отримали травми через постійні ракетні обстріли.

21.02.2023 року на базі КНП "Кіровоградської обласної станції переливання крові Кіровоградської обласної ради" відбувся забір донорської крові для поранених воїнів. Аджамська громада також долучилася. Загалом бажаючих здати кров було близько 50 осіб, серед них і працівники селищної ради. Процес здачі крові проходив у першій половині дня.

Умови прості- кожен донор, який попередньо реєструвався або просто прийшов на захід, вноситься у загальну донорську базу.

Там фіксують його номер телефону, місце реєстрації та проживання тощо. Пізніше донор здає первинний аналіз: йому визначають групу крові та рівень гемоглобіну, також міряють тиск, він проходить консультацію у терапевта. Коли всі показники в нормі й терапевт дає погодження, переходять до наступного етапу — безпосередньо здачі крові. Під час забору донор віддає 450 грамів крові. Це нормальна допустима норма, яка ніяк не зашкодить здоров’ю

Далі кров обстежується на різні захворювання у центрі крові. Якщо з кров’ю все гаразд, вона потрапляє в загальний банк крові, а звідти вже за потребою – у Військово-медичний клінічний центр , онколікарні чи використовується для ургентних випадків, коли потрібно негайне переливання крові.

Мед працівники зазначають, що всі маніпуляції відбуваються з дотриманням необхідних карантинних пересторог.

Адміністрація КНП "Кіровоградська обласна станція переливання крові Кіровоградської обласної ради" висловила величезну подяку за активну участь у пожертвуванні своєї крові.

Дякуємо всім хто долучився. Ваша добра справа допомагає врятувати безліч життів і покращує якість життя  тих, хто дуже потребує цього!!!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень