A A A K K K
для людей із порушенням зору
Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Рідним загиблого військового вручили державну нагороду

Дата: 12.01.2023 13:38
Кількість переглядів: 168

Старший сержант Збройних Сил України Вакалов Сергій Мииколайович, захищаючи Україну, у бою з російськими окупантами віддав за свободу та незалежність нашої держави найцінніше - життя. Вшановуючи подвиг військового, президент України нагородив його орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Фото без описуСьогодні, 12.01.2023 року в Аджамській сільській раді, нагороду вручили родині Героя! «Жодні слова не можуть втамувати горе, адже втрата близької людини – то невимовний біль, який залишається назавжди. Проте ця нагорода є символом нашої шани, поваги та пам’яті про воїна, його подвиги та самопожертву заради України. Світлий спомин!» – зазначила сільський голова Тетяна Зайченко.

Фото без опису

Вакалов Сергій Миколайович народився 09.05.1979 року в с. Аджамка, де пройшло його дитинство і юність. Навчався у Аджамській школі, яку закінчив в 1996 році. Близькі і друзі згадують його як доброго, надійного товариша та яскраву особистість. Сергій мав багато друзів, які до нього часто зверталися за порадою та підтримкою.

В 1997 році був призваний на строкову службу до Збройних Сил України, яку проходив в місті Одеса. З 1999 року зарахований на військову службу за контрактом. У 2001 році Сергій як воїн - миротворець побував у Лівані.

Сергій Миколайович був зразковим військовим, який з гідністю і неймовірною гордістю служив народові України, захищаючи її кордони 20 років. За що був нагороджений не одноразово відзнаками та медалями, а саме медаллю "20 років сумлінної праці", відзнакою Кіровоградської області "За мужність і відвагу", нагрудним знаком "За оборону Донецького аеропорту", МО України медаллю "За сумлінну службу" III ступеня. 

21.03.2022 року, біля смт. Березнегувате Миколаївської області, захищаючи цілісність,сувернітет і незалежність України, старший сержант Збройних Сил України Вакалов Сергій Миколайович загинув, отримавши поранення не сумісне з життям. Указом президента України "За особисту мужність  і героїзм, виявлені у захисті державного сувернітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу" нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень