A A A K K K
для людей із порушенням зору
Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Яка відповідальність передбачена за неподання звіту про вакансії? Чи можна подавати звіт №3-ПН у електронному вигляді?

Дата: 21.02.2022 13:32
Кількість переглядів: 167

Ви запитували – ми відповідаємо

 

Яка відповідальність передбачена за неподання звіту про вакансії?

Чи можна подавати звіт №3-ПН у електронному вигляді?

 

Чинне законодавство про зайнятість населення та інші нормативно-правові акти не передбачають фінансових санкцій для роботодавців чи адміністративної відповідальності для посадових осіб за неподання звітності про вакансії.

Для оперативного вирішення питання добору персоналу та пришвидшення укомплектування вакансій форму №3-ПН може бути подано роботодавцем до будь-якого центру зайнятості області, незалежно від місцезнаходження роботодавця, засобами електронного зв’язку.

Оскільки у формі №3-ПН передбачено підпис роботодавця, то при надсиланні до центру зайнятості електронною поштою сканованої форми №3-ПН за роботодавцем залишається обов’язок підтвердження раніше поданої таким способом звітності паперовим носієм, завіреним підписом (керівника або уповноваженої ним особи, фізичної особи-підприємця). У паперовій формі              №3-ПН фахівець центру зайнятості проставляє відмітку про прийняття: зазначає дату прийняття, свою посаду, прізвище, ім’я, по батькові та проставляє особистий підпис.

Звертаємо вашу увагу на те, що в електронному кабінеті роботодавця передбачена можливість подання звітів за формою №3-ПН, у т.ч. й уточнювальних, в онлайн-режимі до державної служби зайнятості та подальшим завантаженням фахівцем центру зайнятості в базу вакансій.

 

Чи вважати вільним робочим місцем (вакансією) з обов’язковим зазначенням його у звіті за формою 3-ПН робоче місце звільненого працівника, якщо потреба  у новому працівнику відсутня або може з’явитись через певний час?

 

За умови прийняття роботодавцем рішення про розподілення навантаження між працюючими вчителями годин навантаження звільненого вчителя інформація про вакансії вчителя за формою звітності №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» не надається.

Разом з тим роботодавець може звернутися до центру зайнятості з пропозицією перспективної вакансії (посади (робочі місця), які очікуються у роботодавців у перспективі) з метою отримання допомоги в укомплектуванні підприємств персоналом.

Відповідно до Конституції України, згідно із Законом України «Про зайнятість населення» та Законом України «Про рекламу», інформація про вакансії за вищезазначеною формою не повинна містити дискримінаційних вимог за віком і статтю, кольором шкіри, політичними, релігійними та іншими переконаннями, етнічним та соціальним походженням, майновим станом, місцем проживання, мовними або іншими ознаками, щодо членства у професійних спілках або інших об’єднаннях громадян.

 

Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень