A A A K K K
для людей із порушенням зору
Аджамська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Звіт про роботу відділу «Центр надання адміністративних послуг» Аджамської сільської ради за 2021 рік

Дата: 21.02.2022 14:54
Кількість переглядів: 288

 

ЗВІТ

про роботу відділу «Центр надання адміністративних послуг» Аджамської сільської ради  за 2021 рік

 

    За 2021 рік через відділ «Центр надання адміністративних послуг” (далі – ЦНАП) Аджамської сільської ради загальна кількість наданих адміністративних послуг  становить  послуг, а саме:

166 заяв на отримання житлової субсидії;

39 заяв про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу;

753 заяви з земельних питаннь;

471Затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення ) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)

3 заяв про надання відомостей  з ДЗК;

 259 заяв на різні види державних соціальних допомог;

 15 заяви на виділення матеріальної допомоги;

16 заяв на видачу посвідчень багатодітним сім’ям;

33 заяв на грошову компенсацію натуральної допомоги «Пакунок малюка»;

332 заяв реєстрація/ зняття з реєстрації місця проживання;

1068 видача довідок про реєстрацію місця проживання;

1097 видача довідок різного змісту;

500 Державна реєстрація права власності на нерухоме майно, права довірчої власності як способу забезпечення виконання зобов’язання на нерухоме майно, об’єкт незавершеного будівництва;

500 Державна реєстрація речового права, похідного від права власності;

5 Надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно

1 Внесення змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

3 заяв реєстрація бізнесу;

1068  Внесення до паспорта громадянина України відомостей про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), населених пунктів, адміністративно-територіальних одиниць, зміни в адміністративно-територіальному устрої;

135 реєстрація актів цивільного стану.

294 інші питання.

     Також надаються консультації особисто, в телефонному режимі та електронною поштою.

      На даний час у відділі “Центр надання адміністративних послуг” Аджамської сільської ради надається 154 адміністративних послуг.

       З метою доступності надання адміністративних послуг створено 3 віддалених робочих місць (ВРМ) на території Веселівського, Новоолександрівського та Червоноярського старостинських округів. На ВРМ відділу ЦНАП надаються послуги з реєстрації/зняття місця проживання, послуги з реєстрації актів цивільного стану, адміністративні послуги соціального характеру, видача довідок про склад зареєстрованих у житловому приміщенні, за формою 13, проводяться нотаріальні дії в межах повноважень органів місцевого свмоврядування, прийом заяв з питань оформлення земельних ділянок в оренду і приватну власність,  Всього, згідно з затвердженим переліком, на ВРМ надається 51 адміністративна послуга.

     З початку року послуги, які надаються через відділ ЦНАП розширено шляхом укладання угод про співпрацю з  Пенсійним фондом України у Кіровоградській області,які надаються згідно затвердженого графіку, Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області та Управління державної міграційної служби України в Кіровоградській області.

З 1 квітня 2021 року відділ ЦНАП підключений та працює в програмному комплексі  «Реєстр територіальних громад», що є обов’язковим для територіальних громад. Реєстр також впроваджений на 3 віддалених робочих місць (ВРМ). Реєстр зручний у використання, значно пришвидшує роботу спеціаліста з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання громадян, формує звітність, повністю відповідає вимогам законодавства та постійно оновлюється.

     Відділ ЦНАП та 3 ВРМ користується програмним комплексом «Соціальна громада», який дозволяє опрацьовувати документи в електронному вигляді. Електронні копії документів, прийняті через „Соціальну громаду” одразу потрапляють до управління соціального захисту населення райдержадміністрації, що скорочує  час прийняття рішення майже вдвічі, Через програмний комплекс мешканці громади зможуть оформити найпопулярніші послуги серед населення - житлові субсидії, допомоги та виплати тощо.

 

    Відділ ЦНАП та 3 ВРМ надають  послуги з реєстрації актів цивільного стану, також прийнято Узгоджене рішення про співпрацю у сфері надання адміністративних послуг з державної реєстрації актів цивільного стану між Південно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м.Дніпро)

     Висловити свою думку щодо якості наданих адміністративних послуг громадяни мають можливість за допомогою скриньки для висловлення зауважень та пропозицій щодо роботи ЦНАП.

        У залі очікування відділу ЦНАП розміщено робоче місце для облуговування громадян з інформацією про адміністративні послуги, термінал для оплати за адмінпослуги, є доступ до WI-FI. На даний час спеціалісти з функціями адміністратора ЦНАП приймають документи в паперовому вигляді під час візиту суб’єкту звернення до ЦНАП з використанням програмного комплексу “Вулик”.

 

 

РОБОТА ЦНАП В УМОВАХ COVID-19

        Розуміючи потребу громадян в адміністративних послугах навіть в умовах карантину, відділ ЦНАП Аджамської сільської ради продовжує працювати з максимальною дезінфекцією, з дотриманням усіх можливих антивірусних процедур та обслуговує громадян.

       Відповідно до листа Мінцифри від 04.11.2021 року №1/06-3-12422 відділом ЦНАП надається допомога суб’єктам звернення з генерування COVID – сертифіката з використанням мобільного додатку Портал Дія.

 

 

РОЗШИРЕННЯ ФУНКЦІОНАЛУ ЦНАП, НОВІ ПОСЛУГИ

      Зараз ведеться активна робота над запровадженням можливості надавати через відділ  ЦНАП максимальну кількість адмінпослуг для сільських жителів відповідно до розпорядження КМУ від 16.05.2014 року №523.

 

 

 

        Відділом подається звітність відповідно до листів Міністерство цифрової трансформації України від 28.12.2021 року № 1/06-3-15140 щодо моніторингу якості надання адміністративних послуг, від 22.11.2021 року №1/06-3-13184, від 22.11.2021 року, на листи Департаменту соціального захисту населення щодо надання щомісячної звітності щодо стану впровадження  програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», до Головного управління статистики у Кіровоградській області, звіт до Кропивницького відділу державної реєстрації актів цивільного стану між Південно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м.Дніпро).

 

У відділі ЦНАП всі працівники пройшли трирівневі тренінги по підвищенню кваліфікації та навчанню за програмою “U-LEAD” з Європою” та отримали відповідні сертифікати. Прийнято участь у семінарах "ЦНАП у «Вулику»: як інформаційна технологія допомагає обслуговувати людей швидше та краще", "Актуальні питання діяльності територіальних громад регіону в частині реалізації державної політики щодо надання соціальних допомог, пільг та субсидій", «Електронний реєстр громади: взаємодія з державними реєстрами». Також працівники відділу ЦНАП зареєстровані в Єдиному державному веб-порталі електронних послуг “Портал Дія” де проходять навчання.

 

     На офіційному сайті сільської ради створений розділ про  відділ «Центр надання адміністративних послуг» Аджамської сільської ради. Також ведеться сторінка у Фейсбук.

 

 

 

 

 

 

Начальник відділу ЦНАП                                       Наталія НОСЕНКО

Аджамської сільської ради

 

 

 

 

У 2022 рік – подання на отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі ЦНАП, а саме придбання робочої станції для надання паспортих послуг, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, технічними та програмними засобами, електроними системами документообігу.

 

 

Загальна вартість – 573 500 грн.

Співфінансування – 172 050 грн.

Фінансування проекту за рахунок коштів субвенції – 401 450 грн.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень